Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google maakt games maken voor Chromecast gemakkelijker

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2015, 10:51 CategorieGaming

Google heeft laten weten dat het voor game-ontwikkelaars voortaan gemakkelijker is om games te maken voor de Google Chromecast. Dat houdt mogelijk in dat we in de toekomst dus meer games zullen zien verschijnen voor de HDMI-dongle van de zoekmachinegigant.

Games maken voor Chromecast gemakkelijker

Google wil heel graag dat ontwikkelaars van games voor mobiele platformen ook hun games uitbrengen voor de Chromecast. Het bedrijf heeft daarom een gratis tool uitgebracht waarmee in een handomdraai mogelijk is games ook te optimaliseren voor de HDMI-dongle. Met de software, genaamd de Google Cast Remote Display-plugin, hoeven ontwikkelaars voortaan alleen nog maar de resolutie van de game aan te passen, aangezien het streamen praktisch vanzelf zal gaan. Maar je game moet daarvoor wel in Unity gemaakt zijn.

Unity is een engine (een basis) waarin een game gemaakt wordt en toevallig de meest gebruikte van dit moment, dus voor het gros van de game-ontwikkelaars moet dit geen probleem zijn. Google geeft die ontwikkelaars nog wel wat tips mee. Zo moeten de spellen geoptimaliseerd worden voor de tv, zodat gamers niet steeds heen en weer hoeven te kijken van hun smartphonescherm naar het televisiescherm. Ook moeten developers gaan nadenken over de manier waarop een game gespeeld kan worden – motion control is niet altijd de beste keuze.

  • Chromecast

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.