De favoriete subwoofers van Hificorner.nl

22 december 2015 4 Minuten 2 Reacties
bowers-wilkins-pvd1

Elke twee weken schijnen de collega's van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de favoriete subwoofers van de webwinkel.

Voor audioliefhebbers is een subwoofer een essentieel onderdeel van een muziekset. Een subwoofer houdt zich louter en alleen bezig met de weergave van lage tonen, het zorgt voor de donder en de bliksem in het geluid. Hoewel bepaalde vloerstaande luidsprekers kracht genoeg om de lage frequenties mooi weer te geven, hebben de meest sets, zowel stereo als surround, een subwoofer nodig om zorg te dragen voor de lage tonen. Subwoofers zijn er in veel soorten en maten. Groot, klein, zwaar, licht. Er zijn loeizware beukers, maar ook subtiele oorstrelers. Daarom hieronder zeven favoriete subwoofers van Hificorner.nl uitgelicht.

Bowers & Wilkins PV1D

Bowers & Wilkins wordt gezien als één van de belangrijkste Hifi-merken. De Britse speakerbouwer heeft muzikaliteit hoog in het vaandel staan. Wat subwoofers betreft is de PV1D het beste dat Bowers & Wilkins te bieden heeft. Hoewel de afgewogen kracht en het unieke ontwerp hetzelfde zijn als zijn illustere voorganger PV1, wordt de PV1D nu aangestuurd door een krachtige 400 Watt klasse-D versterker. Onze specialisten waren ondersteboven toen ze de PV1D voor de eerste keer beluisterden. Diep, dynamisch, accuraat. De PV1D is een aanvulling op ieder systeem, zelfs in combinatie met twee krachtige vloerstaanders brengt de subwoofer verbeteringen aan in de diepste en laagste tonen.

SVSound PB-1000

Kenners rekenen SVSound tot één van de betere subwoofermerken. De subwoofers van het merk kenmerken zich door hoogwaardige componenten en een indrukwekkende diepte. De PB-1000 past naadloos in de omschrijving SVSound. De subwoofer is een absolute krachtpatser. In de diepte scoort de SVSound PB-1000 tot een laagvermogen van 19 Hz. Indrukwekkend, vooral met zo’n prijskaartje.

Yamaha YST-SW012

Yamaha heeft een traditie op het gebied van subwoofers met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De YST-SW012 is zo’n subwoofer. Voor een bescheiden prijs krijgt u gewoon een goed apparaat. Geen poespas, maar prima kwaliteit. De klassiek ontworpen YST-SW012 biedt de oplossing voor mensen die een niet al te dure luidsprekerset hebben staan, maar wel laagfrequentie missen. De YST-SW012 kenmerkt zich door kracht en helderheid.

SVSound PC-2000

Groot, stoer en hard. Dat zijn de woorden die het eerst over de lippen van onze speakerspecialist kwamen toen hem werd gevraagd naar de SVSound PC-2000. Zoals we hierboven al melden heeft SVSound een goede naam wat subwoofers betreft. De PC-2000 is een 12-inch cilinder subwoofer met vier baspoorten. De PC-2000 is hongerig, want de basbeuker kan tot 500 Watt verteren. Eenmaal warmgedraaid is de SVSound PC-2000 nauwelijks te temmen. Zeer krachtig en diep, tot op zeer lage frequenties. De PC-2000 is niet alleen hoorbaar, hij is des te meer voelbaar!

Jamo SUB 800

De Jamo SUB 800 mag absoluut niet ontbreken in deze lijst. Deze subwoofer is een pareltje wat betreft uiterlijk. Hoogglans afgewerkt en een zeer strak design maken de SUB 800 zeer geliefd. Hoewel het formaat anders doet vermoeden, levert deze subwoofer krachtige akoestische prestaties. Zelfs bij hoge volumes houdt de subwoofer uit de stal van Jamo stand en dat is zonder meer een compliment waard. De 6,5-inch woofer is vervaardigd van licht aluminium en hangt in een vrij stugge rand. Het moet gezegd: de Jamo SUB 800 combineert het beste uit twee wereld. Akoestisch vermogen en design, wat wenst u nog meer?

Yamaha NS-SW210

Over de Yamaha NS-SW210 kunnen we kort zijn. De subwoofer is krachtig en prachtig. De slanke subwoofer komt voort uit de 210-serie en is op alle fronten perfect afgestemd op zijn overige familieleden. De NS-SW210 maakt gebruikt van de befaamde Yamaha YST-II technologie, waarmee het geluid nog meer tot leven komt.

Yamaha YST-FSW 150

Hecht u waarde aan goed geluid, maar houdt u niet van grote apparaten in uw huis? Dan is de YST-FSW 150 misschien een oplossing. Door zijn extreem compacte vormgeving is deze slanke subwoofer makkelijk uit het zicht te plaatsen. Hij is zelfs zo dun dat hij onder de meeste banken geplaatst kan worden. Onder de motorkap combineert deze subwoofer Yamaha’s moderne technieken met stevige componenten. Een klasse-apparaat.

Reacties (2)