Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De favoriete soundbars van Hificorner.nl

Geschreven door
Geplaatst op3 december 2015, 9:50 CategorieGesponsord

Elke twee weken schijnen de collega’s van Hificorner.nl hun licht op de beste, meest interessante of nieuwste hifi-producten. Deze week kijken we naar de beste soundbars van dit moment.

De soundbar is een product dat steeds populairder aan het worden is. Dat is niet alleen te zien aan de verkoopcijfers, maar ook aan de hoeveelheid fabrikanten die soundbarsystemen ontwikkelen. Het doel van een soundbar is het verbeteren van de  geluidsweergave van televisiespeakers, aangezien de ingebouwde luidsprekers in een televisie over het algemeen geen bijzondere geluidskwaliteit leveren.

Hoewel fabrikanten vaak beweren dat een soundbar zorgt voor een realistisch surroundgeluid, levert een soundbar over het algemeen geen volwaardig 5.1-geluid. Dat kan ook niet. Door weerkaatsing van het geluid in een ruimte is de soundbar in staat om ruimtelijk geluid te creëren, maar een soundbar is niet te vergelijken met surroundsystemen waarbij er daadwerkelijk luidsprekers rondom de luisterpositie zijn geplaatst. Het doel is om de kwaliteit van het televisiegeluid te verbeteren, zonder dat daarvoor een uit te kluiten gewassen home cinema-set voor nodig is. Een soundbar levert gewoon goede kwaliteit en bespaart bovendien veel ruimte. Tegenwoordig worden steeds meer soundbars uitgerust met NFC of Bluetooth om streaming mogelijk te maken.

Om de zoektocht naar een geschikte soundbar iets eenvoudiger te maken, heeft Hificorner.nl hieronder enkele favoriete soundbars uitgelicht.

Soundbars rond de 500 euro

Allereerst willen wij de Yamaha YSP-1600 voor het voetlicht brengen. Deze elegante soundbar is onderdeel van MusicCast, het nieuwe draadloze muziekprogramma van Yamaha. Deze soundprojector is voorzien van allerlei moois: Bluetooth en AirPlay voor streaming, de nieuwste HDMI-standaard 4K Ultra HD en HDCP 2.2 en geluidstechnologie voor het nabootsen van 5.1-surroundgeluid. De YSP-1600 is een alleskunner uit de stal van Yamaha.

Yamaha-YSP-1600

Verder is er nog de Yamaha SRT-1000. Dit is eigenlijk een soundplate; vanwege zijn platte en brede design kunnen televisies tot 55-inch op de SRT-1000 geplaatst worden. Dit apparaat doet het vooral goed op het gebied van de lage frequenties; dubbel ingebouwde subwoofers met bass reflex zorgen voor een diepe bas. Bluetooth is aanwezig voor het streamen van muziek. Verder aandacht voor de Q Acoustics Media 4. Deze soundbar won dit jaar een prestigieuze What Hi-Fi? Award en dat is niet voor niets. De soundbar van het Britse Q Acoustics levert een gebalanceerd geluid en bovendien is Bluetooth en NFC aanwezig voor streaming.

Soundbars rond de 1.000 euro of meer

In de hogere prijsklassen is de Focal Dimension een populaire soundbar. Deze soundbar staat bekend om zijn uitstekende geluidsweergave. Vijf ingebouwde speakers bieden een meeslepend en dynamisch geluid met ruimtelijke geluidseffecten. Deze strakke en dunne soundbar is een ware blikvanger. Ook de Yamaha YSP-3300 staat bij veel home cinemaliefhebbers hoog op het verlanglijstje. De YSP-3300 bestaat uit een soundprojecter en een actieve subwoofer voor extra diepte in het geluid. Volgens Yamaha is de YSP-3300 in staat om echt surround te leveren door aan de hand van 22 speakers 7.1-kanaals weerkaatsende audiobeams uit te sturen. Bovendien is deze soundprojector voor onder een televisie bij uitstek geschikt voor streaming van audio.

Bowers-Wilkins-Panorama-2

Als laatste is er de Bowers & Wilkins Panorama 2. Deze soundbar wordt gerekend tot één van de topmodellen op de soundbarmarkt. De driver-units zijn zeer hoogwaardig ontworpen en leveren een overdonderend en loepzuiver geluid. Bovendien is de Panorama 2 uitgerust met drie HDMI-ingangen en één -uitgang.

 • Delen:

Reacties

 1. Volcke
  04 december, 2015 om 11:01

  Hallo,
  Waar plaatsten we de systemen van Bose in dit rijtje?

 2. marius
  05 december, 2015 om 14:17

  L.S., Ik heb een Yamaha YSP 1400 onder een Philips 40″ PFK6510/12Android Smart TV.
  Lees nu dat er ook een YSP 1600 op de markt gekomen is; loont het de moeite / investering om
  de ” 1400 ” in te ruilen voor een ” 1600 ” ?

  vriendelijke groeten,
  marius

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.