Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Al 2600 apps voor nieuwe Apple TV, voornamelijk games

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2015, 21:58 CategorieMediaspelers

Voor de nieuwe Apple TV, die is voorzien van een eigen App Store, zijn al binnen een maand 2624 apps gemaakt. Dat meldt AppFigures, een platform dat informatie verzamelt voor ontwikkelaars van mobiele apps.

Groei gaat snel

AppFigures heeft de groei van het nieuwe softwareplatform voor de nieuwe Apple TV de afgelopen tijd gemonitord. Als de groei in hetzelfde tempo doorgaat, wordt over een maand de vijfduizend apps aangetikt, en begin volgend jaar zouden er al tienduizend moeten zijn.

Veel games

Zo’n 38 procent, oftewel 1002 apps, vallen in de categorie games, en daarmee zijn de spelletjes de belangrijkste categorie. De categorie entertainment volgt daarna met 417 apps, en alle andere categorieën moeten het met enkele tientallen apps stellen.

Meeste Apple TV apps gratis

De meeste Apple TV-apps zijn gratis. Iets minder dan tweederde. Apps die wel geld kosten, worden meestal voor 99 cent aangeboden. Slechts een enkele app is duurder dan vijf dollar. Er zijn ook wel erg dure apps bij, maar die zijn spaarzaam. Het hoogste bedrag dat AppFigures heeft gevonden, is 59,99 dollar.

Streaming blijft populairst

Bovenstaande cijfers hebben alleen betrekking op het aanbod. Hoe consumenten erover denken en hoe de apps worden verkocht en ontvangen, wordt er niet bij verteld. Maar AppFigures heeft dat ook onderzocht. Hoewel de meeste apps games zijn, gevolgd door entertainment, is die verhouding in de gedownloade hoeveelheid apps precies omgekeerd, meldt het verslag van AppFigures. Meer dan de helft van de vijftig populairste apps bij consumenten is een app die in de categorie entertainment valt, en games komt daar ver achteraan, gevolgd door de andere app categorieën.

Netflix

Het komt er dus op neer dat de meeste consumenten met een nieuwe Apple TV het apparaat gebruiken voor het streamen van hun favoriete series en films, zeg maar Netflix en YouTube als het gaat om de Nederlandse markt. Spelletjes spelen, een nieuwe mogelijkheid van de nieuwe Apple TV, is minder populair. De Apple TV is dus nog niet echt ontdekt als gameconsole.

447 nieuwe apps per week

Maar alles kan nog veranderen. Momenteel worden er wekelijks 447 apps aan het aanbod toegevoegd, en als hier ineens een populaire game bij blijkt te zitten, kan het beeld zo weer omdraaien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.