Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Wereldwijd meer dan dertig miljoen PS4-systemen verkocht

Geschreven door
Geplaatst op25 november 2015, 9:44 CategorieGaming

Sony heeft in een persbericht laten weten dat de PS4 wereldwijd nu meer dan dertig miljoen keer verkocht is sinds de release in 2013. Daarmee laat de PlayStation 4 zien nog steeds de beste te zijn als je kijkt naar de groei in het kader van snelheid en hoeveelheid.

De PS4 verkoopt nog steeds heel goed

Sony heeft deze week bekendgemaakt dat de PS4 meer dan dertig miljoen keer verkocht is wereldwijd. Het ietwat precieze nummer staat nu op 30,2 miljoen en is gemeten op 22 november. Sony zegt over de verkoop dat de “PS4 continues to demonstrate the fastest and strongest growth in PlayStation hardware history“. Een verklaring geeft Sony niet voor het succes, omdat het bedrijf daarover zelf ook in het duister tast. Het is nou niet dat Sony momenteel een sterke najaarsline-up heeft qua games, bijvoorbeeld.

Microsoft heeft al een jaar geen verkoopcijfers vrijgegeven over de Xbox One, maar gaf onlangs nog wel aan bijna tien miljoen consoles te hebben verscheept. Dat nummer staat niet alleen in schril contrast met dat van de PS4, het is ook nog eens appels met peren vergelijken: verscheepte consoles zijn namelijk nog geen verkochte consoles. Desondanks is bekend dat de PS4 de Xbox One zo’n beetje elke maand heeft verslagen op het gebied van verkopen. De Wii U van Nintendo heeft momenteel 10,73 miljoen verkochte units behaald.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.