Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Twitch komt ook naar Android TV

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2015, 8:19 CategorieGaming

De makers van de populaire Twitch-applicatie op Android hebben bekendgemaakt dat de Android TV-versie nu wordt uitgerold naar Google Play. Heb je een Android TV-televisie of -settopbox, dan kun je dus ook Twitch vanaf je bank bekijken.

Android TV krijgen eigen versie van Twitch

Twitch heeft eindelijk een eigen Android TV-applicatie gekregen. Dat het zo lang heeft moeten duren is ergens wel vreemd te noemen, omdat gaming net zo goed centraal staat als een gemiddelde streamingdienst op Android TV en laat Twitch nou beide goed combineren. Met Twitch ben je in staat om te kijken naar live streams van mensen die op dat moment aan het gamen zijn. Ook kun je meedoen in de chat en kun je met andere mensen chatten – en in sommige gevallen leest de gamer op het scherm ook mee en reageert-ie op jou vragen.

De Android TV-app oogt precies zoals je mag verwachten van Twitch. De applicatie is gemaakt volgens de richtlijnen van Android en combineert de bestaande Twitch-app-interfaces die al beschikbaar is op bijvoorbeeld Xbox One. Net zoals op die spelcomputer is het ook mogelijk om de kwaliteit van de stream aan te passen, mocht je internetverbinding opspelen. Op dit moment wordt de applicatie uitgerold via Google Play, dus het kan nog even duren voordat je hem ook tegenkomt op je eigen Android TV-televisie of -settopbox/ -spelcomputer.

Over een Twitch-app op Apple TV is helaas nog niets bekend.

  • Twitch
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.