Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Top Gear-crew gaat bij Amazon in 4K-resolutie opnemen

Geschreven door
Geplaatst op23 november 2015, 9:38 CategorieStreamingdiensten

De presentatoren van het roemruchte BBC-programma Top Gear zijn naar Amazon vertrokken. Daar gaan Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond een nieuwe show presenteren die in 4K-resolutie wordt opgenomen.

Amazon: stream op internet

En dat is nieuw voor het trio, dat bij de BBC is vertrokken. Clarkson werd ontslagen omdat hij een productiemedewerker had geslagen, en de andere twee besloten toen ook te vertrekken. Amazon, dat bezig is een streamingdienst op te zetten die alleen via internet kan worden bekeken, heeft het drietal enkele maanden geleden aan de haak geslagen. Wat voor programma ze precies gaan maken, is nog niet bekend.

Haarscherpe 4K-beelden

Wel is nu bekend geraakt dat dat programma in 4K-resolutie zal worden uitgezonden. Tenminste, op apparaten die deze resolutie ondersteunen. De haarscherpe beelden geven enige inhoud aan de opmerking van Clarkson, eerder, toen hij commentaar gaf op zijn overstap van de BBC naar Amazon. ,,Het lijkt wel of ik van een dubbeldekker (vliegtuig) naar een ruimteschip ben overgestapt”, zei hij toen. Bij de BBC werd Top Gear vanaf 2007 in high-definition uitgezonden.

Grote investering

Amazon steekt maar liefst 160 miljoen pond in het nieuwe programma, dus er wordt alom verwacht dat voor dat bedrag een goed programma wordt neergezet. De producent is Andy Wilman, die ook achter het succes van Top Gear zat. Ook hij is van de BBC naar Amazon overgestapt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.