Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel lanceert boekenplankspeaker Definion 3S

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2015, 8:50 CategorieLuidsprekers

Teufel heeft deze week de Definion-familie uitgebreid. De bekende stereo-luidspreker is er nu ook als boekenplankmodel, met dezelfde componenten als zijn grote broer, de Definion 3. Het kleine model krijgt de naam Definion 3S mee en wordt verkocht voor 999 euro per paar.

Teufel Definion 3S

Net als zijn grote broer beschikt de Definion 3S over een, door Teufel ontwikkelde, coaxiale driver en long-throw wok-bas-driver. Dankzij het basreflex-systeem met precision channel kan de compacte boekenplankspeaker dicht tegen de muur worden geplaatst. De combinatie van tweeter en midrange chassis in de coaxiale driver is bij de gehele Definion familie verantwoordelijk voor een ruimtelijke klank. Omdat de beide drivers in één component verenigd zijn, bereiken alle frequenties gelijktijdig het oor van de luisteraar, aldus Teufel. De geringe looptijdverschillen tussen tweeter en midrange driver moeten zorgen voor een verbeterde ruimtelijke en natuurgetrouwe geluidsweergave. De midrange driver heeft een vlak membraan, wat volgens de fabrikant niet van invloed is op de afstraling van de tweeter.

Teufel-definion-3S-1

De compleet nieuw ontworpen basreflex-poort, door Teufel precision channel genoemd, heft de typische nadelen op die doorgaans bij een basreflex-systeem aanwezig zijn. Met het precision channel vermindert de lage overgangsfrequentie naar de SCA driver tunnelresonanties en de ruime afmeting van de basreflexpoort elimineert ruis en bijgeluiden. Bovendien moet de speciale gewelfde vorm van de basreflexpoort zorgen voor een diepere basweergave. Samen met het lange long-throw wok membraan van de bas-driver bereikt de Definion 3S een lage grensfrequentie van 50 Hz. 

Accessoires, prijs en beschikbaarheid

De boekenplankluidspreker Definion 3S is verkrijgbaar als stereo set in antraciet of wit-zwart voor 999,99 euro via de website van Teufel. Bijpassende statieven (Statief Definion 5S) worden eveneens in dezelfde kleuren aangeboden, voor 149,99euro per stuk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.