Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos introduceert Trueplay voor optimaal afstellen speakers

Geschreven door
Geplaatst op10 november 2015, 17:59 CategorieSoftware

Vorige maand werd de software al aangekondigd maar vanaf nu kunnen Sonon-gebruikers hun speakers zelf optimaal afstellen dankzij Trueplay. De afstelling gaat geheel automatisch, is gratis en vereist geen kennis van zaken.

Sonos Trueplay

De draadloze Sonos-speakers zijn nagenoeg overal te plaatsen, van onder een keukenkastje tot in de hoek van een badkamer. Op welke plek ze ook staan, Trueplay moet je favoriete muziek zo optimaal mogelijk weergeven.

Trueplay maakt het voor iedereen makkelijker om het geluid in elke kamer te verbeteren. Het systeem analyseert het akoestische profiel van elke kamer om te bepalen hoe het geluid reflecteert vanaf muren, meubelen, glas en andere oppervlakten die impact hebben op de manier waarop je het geluid hoort. Dit gebeurt met de Sonos-app, de microfoon in een iPhone of iPad en een speciale toon die uit de Sonos-speaker klinkt. Daarna stemt Sonos diezelfde speaker in minder dan een minuut eenvoudig af, zodat de muziek op haar best klinkt. Het geluidsprofiel van de speaker past zich aan de betreffende ruimte aan.

Naast de originele en de nieuwe SONOS PLAY:5 werkt Trueplay ook op alle SONOS PLAY:1- en SONOS PLAY:3-speakers en op iOS-apparaten, en komt de update binnenkort ook beschikbaar voor andere Sonos-producten. Begin thuis alvast met Trueplay door de meest recente software-update uit te voeren en het menu ‘Kamer Instellingen’ in de iOS-app van Sonos te openen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.