Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung-tv’s met Tizen OS worden centrale hub Smart Home’

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2015, 12:30 CategorieLcd en led tv's

Samsung zou voornemens zijn televisies met Tizen OS te willen laten fungeren als de centrale hub van de Smart Home. Tizen is een besturingssysteem gebaseerd op Linux en is open source (net zoals Android). Het systeem bestaat al sinds 2012.

Gerucht: centrale hun Smart Home wordt Samsung Smart TV met Tizen OS

Volgens de laatste geruchten is Samsung voornemens van zijn slimme televisies met Tizen OS de centrale hub te maken van de Smart Home. De meest recente en de aankomende Samsung-televisies zijn en worden uitgerust met Tizen, en die zijn dus al geschikt als centraal onderdeel binnen het Internet of Things-platform. Via de televisie zou je dus in de toekomst mogelijk enkele andere apparaten in huis – zoals een koelkast of de lampen – kunnen bedienen met een afstandsbediening, je stem of gebaren.

Ook zouden de televisies gebruikt kunnen worden om alle apparaten gemakkelijk aan te sluiten, zoals bijvoorbeeld een smartphone of smartwatch. Daarnaast zou Samsung ervoor zorgen dat de software dichtgetimmerd zal zijn, zodat niemand zomaar je Internet of Things-netwerk zou kunnen binnendringen. Tizen is een besturingssysteem gebaseerd op Linux en is open source (net zoals Android). Het systeem bestaat al sinds 2012 en is terug te vinden op een aantal slimme apparaten, zoals smartphones, televisies en ook smartwatches.

Samsung gebruikt Tizen OS nu voor televisie, smartwatches en goedkopere smartphones, maar straks dus voor veel meer apparaten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.