Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Rdio stopt ermee, Pandora koopt restjes op

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2015, 9:02 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst Rdio stopt ermee en concurrent Pandora heeft aangegeven enkele sleutelaspecten over te nemen voor 75 miljoen dollar. Deze deal moet Pandora helpen groeien – deze dienst is in drie landen actief, terwijl Rdio in honderd landen actief was.

Pandora koopt radiostreamingdienst Rdio op

De radiostreamingdienst Rdio stopt ermee. De concurrentie met Apple Music en Spotify is het bedrijf teveel geworden. De markt voor muziekstreamingdienst is tevens ook verzadigd, waardoor het voor kleinere diensten moeilijk is om overeind te blijven. De andere radiostreamingdienst, Pandora, heeft nu laten weten Rdio op te kopen voor 75 miljoen dollar. Pandora geeft ook meteen aan dat Rdio van de markt verdwijnt, maar de techniek en kennis wordt wel overgeheveld naar een geheel nieuw product.

Wanneer die nieuwe dienst zal lanceren en of bestaande Rdio- en Pandora-klanten automatisch toegang krijgen, is nog niet bekend. Deze deal kan Pandora wel helpen de wereld te veroveren; momenteel is de dienst actief in drie landen, terwijl Rdio actief was in honderd. Pandora is van plan om in de toekomst radio te mengen met live events en on-demand streaming; zetten die andere diensten als Spotify en Tidal ook in het verleden hebben gemaakt. Deze deal zorgt er ook voor dat er een groot aantal Rdio-medewerkers bij Pandora kunnen werken.

Pandora is nog niet actief in Nederland, maar wie weet komt hier straks dus verandering in.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.