Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PS4 Remote Play-app voor pc en Mac op komst

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2015, 9:16 CategorieGaming

Sony heeft in een tweet laten weten dat het bedrijf werkt aan een PlayStation 4 Remote Play-applicatie voor zowel pc als Mac. Dat betekent dat je binnenkort je games kunt spelen op het scherm van je pc of Mac, die zich binnen hetzelfde (thuis)netwerk bevindt.

Remote Play op PS4: speel je games op een ander scherm

Met de Remote Play-functie op PlayStation 4, één van de meest handige en ondergewaardeerde functies van de spelcomputer, zijn gebruikers in staat om games te streamen vanaf de PS4 naar een smartphone (van Sony) of PS Vita. Zo hoeft de televisie in de huiskamer niet altijd beschikbaar te zijn wanneer je je favoriete games wil spelen. Binnenkort zullen meerdere mensen daar achter komen, omdat Sony voornemens is die functie uit te breiden naar andere platformen, zoals de pc en de Mac. Een app is namelijk onderweg.

Dat heeft Sony’s Shuhei Yoshida via Twitter bekendgemaakt. Wanneer deze uitgebreidere Remote Play-app verkrijgbaar is, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt. Sinds de release van Windows 10 voor pc’s en tablets is het voor Xbox One-eigenaars ook mogelijk om hun gamingsessie te verplaatsen naar het scherm van de laptop, tablet of computer, dankzij de ingebouwde streammogelijkheden. Sony wil nu dus hetzelfde bereiken, alleen dan voor een groter publiek door ook een applicatie voor Mac-eigenaars uit te brengen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.