Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 2-spellen komen naar de PlayStation 4

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2015, 9:12 CategorieGaming

 

Het is één van de populairste spelcomputers ooit gemaakt met de grootste gamebibliotheek aller tijden: de PlayStation 2 van Sony. Vandaag heeft Sony, zonder al te veel bombarie, bekendgemaakt dat die spellen naar PlayStation 4 komen.

Speel PlayStation 2-spellen op je PS4

De Sony PlayStation 2 is één van de meest populaire spelcomputers ooit met één van de grootste gamebibliotheken. Deze zestien jaar oude console wordt nu nieuw leven ingeblazen middels emulatie en wel op de PlayStation 4, zo maakt Sony vandaag bekend. In een e-mailreactie aan de website Wired laat Sony weten PS2-spellen naar PlayStation 4 te willen brengen.

We are working on utilizing PS2 emulation technology to bring PS2 games forward to the current generation. We have nothing further to comment at this point in time.

Sterker nog: er zijn nu al PlayStation 2-spellen beschikbaar op de PlayStation 4. Wanneer je bijvoorbeeld de Star Wars PlayStation 4-bundel koopt, dan krijg je daar vier retrospellen bij, namelijk Super Star Wars, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge en Star Wars: Bounty Hunter (de laatste drie zijn eerder uitgebracht op PS2). Deze spellen hebben een framerate van zestig frames per seconde, ondersteunen de populaire trophies en draaien op een veel hogere resolutie dan de originele games deden destijds.

De PlayStation 4 was de enige spelcomputer die niets met backwards compatibility deed. Zowel Xbox One als Wii U kunnen (een deel van de) games afspelen die zijn uitgebracht op de console die ervoor kwam. PlayStation 4-eigenaars in Noord-Amerika hebben wel toegang tot PlayStation Now: een gamestreamingdienst waar je PlayStation 3-spellen kunt huren middels een abonnement – dat is de reden dat je je oude PS3-spellen niet op je nieuwe PS4 kunt spelen. Nu is het nog afwachten of je ook nog je oude PS2-discs kunt gebruiken…  • Delen:

Reacties

  1. Pieter
    19 februari, 2016 om 15:02

    Dus als ik het goed begrijp zou ik nou een van de eerdere COD’s kunnen downloaden voor de PS4, of moet ik proberen om mijn oude disc in de Playstation te doen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.