Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic ontkent berichten rond omleiding dataverkeer

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2015, 11:01 CategorieSmart tv's

Even geleden berichtten we dat Panasonic al het dataverkeer van zijn smart-tv’s omleidt naar zijn eigen servers, de fabrikant ontkent die berichten nu.

Panasonic ontkent

Een tijd geleden lieten we weten dat Panasonic al het dataverkeer van zijn smart-tv’s omleidt naar zijn eigen servers, wat de privacy in gedrang zou brengen. Nu reageert de fabrikant op de berichten en ontkent het dat het dataverkeer via zijn servers omleidt. De smart-tv’s van het bedrijf zouden enkel de laatste versie van apps controleren op de servers van Panasonic.

Een paar oplettende gebruikers merkten op dat diensten als Netflix niet meer werkten wanneer Panasonic een update aan zijn servers uitvoerde, wat zou kunnen wijzen op het feit dat Panasonic al het dataverkeer van zijn smart-tv’s omleidt naar zijn eigen servers. De fabrikant laat nu aan Tweakers weten dat het niet zo zit.

De fabrikant beweert dat apps als YouTube en Netflix eerst met de servers van Panasonic verbinden om de laatste versie van de applicatie op te halen. Die handeling lukte niet wanneer de servers van Panasonic niet reageerden, waardoor de apps dus niet werkten. De fabrikant ontkent dus dat het alle verkeer van zijn smart-tv’s omleidt naar zijn eigen servers.

Panasonic benadrukt dat het de privacy van zijn gebruikers waardeert en dat het geen informatie verzamelt over het kijkgedrag van zijn klanten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.