Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix waagt zich mogelijk aan anime en Bollywood

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2015, 9:38 CategorieStreamingdiensten

De bestuursvoorzitter van Netflix heeft aangegeven dat het bedrijf eraan denkt anime en Bollywood-films te gaan maken. Dit zou dan vallen in de strategie van de videostreamingdienst: ‘voorbij het normale spectrum gaan om kwaliteit te vinden’.

Netflix zet meer en meer in op originele content

Volgens de bestuursvoorzitter van Netflix, Reed Hastings, kan er niet genoeg televisie bestaan – zelfs niet met het vooruitzicht van vierhonderd nieuwe series die volgend jaar aan de videostreamingdienst worden toegevoegd. Tijdens een recent interview geeft de ceo aan desondanks nog steeds meer in te willen zetten op originele content, die niet gemaakt wordt door traditionele productiebedrijven. Zo denkt Hastings eraan om zich te wagen aan zowel anime (Japanse tekenfilms) en Bollywood-filmproducties.

Netflix geeft aan in het verleden al successen te hebben behaald met de productie van en het gokken op unieke, originele content, zoals de serie Narcos – over het leven van drugsbaas Pablo Escobar. Hastings zegt verder dat “nu het internet de grootste problemen rondom distributie heeft opgelost, het aan productiemaatschappijen is om content te maken dat publiek van over heel de wereld weet te vinden”. Ook geeft Hastings aan in het komende jaar alleen al vijf miljard dollar te willen investeren in unieke content.

Desondanks zijn er bestuursvoorzitters van productiebedrijven die denken dat het aanbod van Netflix straks te overweldigend is voor de consument en dat er daarom minder gekeken wordt naar alles dat geproduceerd is. Hastings zegt daarop dat “er inderdaad veel content is – maar wanneer je goede content maakt, zullen kijkers je echt wel weten te vinden”.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    08 november, 2015 om 1:19

    Anime, eindelijk een goede reden om Netflix aan te schaffen. Nu nog de regelgeving per land opheffen (één Europa toch???) en dezelfde content als in de VS aanbieden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.