Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft verwacht miljoenen overstappers naar Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2015, 9:48 CategorieGaming

Microsoft is ervan overtuigd dat tijdens de aankomende feestdagen miljoenen Xbox 360-bezitters overstappen op een Xbox One-spelcomputer. Dat geeft Aaron Greenberg van Xbox aan in een recentelijk interview.

‘Miljoenen mensen stappen over van Xbox 360 naar Xbox One’

Eind november heeft Microsoft bekendgemaakt dat het nieuwe Xbox One-dashboard (lees hier wat je daarvan kunt verwachten) samen met de backwards compatibility vanaf 12 november worden uitgerold voor iedereen met een Xbox One onder zijn televisie. Backwards compatibility stelt de Xbox One straks in staat een greep uit het Xbox 360-spelaanbod af te spelen op de spelcomputer, iets dat nu al als één van de meest bejubelde features van het apparaat wordt gezien. En Microsoft verwacht er veel van.

There’s tens of millions of Xbox 360 fans that are out there that are still playing on Xbox 360 and they’re waiting for the right time and the right reason to migrate over to Xbox One. Whether they’ve been waiting for the first true next-gen Halo with Halo 5 or if they’ve been waiting for solutions like backwards compatibility, we do expect to see a pretty massive migration this holiday of those fans.

Wanneer backwards compatibility wordt gelanceerd, dan zullen er honderd spellen speelbaar zijn. Welke honderd precies, is helaas nog niet bekend – er is nog geen definitieve lijst naar buiten gebracht. Uiteraard zijn er wel geruchten, maar we verwachten dat Microsoft binnenkort een complete lijst naar buiten brengt.

Tevens vraagt Microsoft aan de Xbox-community om third-party ontwikkelaars te stimuleren hun oudere games ook voor het nieuwe platform uit teb brengen.

On the first-party side, with our content, we’ve said that we’re doing everything we can to make our first-party games lineup available. And on the third-party side, we’re making this available to all our third-party partners to participate. We hope that they will all participate. If folks do want third-party partners to participate in the program, they should ask them and encourage them to participate.  • Delen:

Reacties

  1. FK
    08 november, 2015 om 1:27

    Backwards compatibility waarom zou je dat nu willen hebben. Bewaar je 360 ipv. die bij het grof vuil te zetten. Helaas leven we in een wegwerpmaatschappij. Een band plakken is voor de veel mensen al niet te doen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.