Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft brengt backward compatibility onder de aandacht

Geschreven door
Geplaatst op5 november 2015, 9:00 CategorieGaming

Vanaf 12 november is het mogelijk enkele Xbox 360-spellen op je Xbox One te spelen. Microsoft laat zien hoe dat in z’n werking gaat in een nieuwe video. Het goede nieuws is dat je er in principe niets extra’s voor hoeft te doen.

Zo speel je backward compatibility-spellen op je Xbox One

Het duurt nu niet lang meer: vanaf 12 november is het voor Xbox One-eigenaars mogelijk enkele Xbox 360-spellen te spelen op hun Xbox One. In totaal zou het gaan om honderd spellen die vanaf die dag op de One te spelen zullen zijn. Welke games dit zijn, is echter nog niet bekendgemaakt. Er gaat wel een lijst rond op internet, maar die is volledig gebaseerd op geruchten en bevat niet eens de onlangs toegevoegde games die je nu gratis kunt downloaden met een Xbox Live Gold-abonnement op de 360, zoals de racegame Dirt 3.

In de video maakt Xbox-communitymanager Larry “Major Nelson” Hyrb duidelijk dat Xbox One-eigenaars vrij weinig hoeven te doen om Xbox 360-spellen te spelen op hun Xbox One. Wanneer je digitale games hebt gekocht op het oudere platform, dan verschijnen ze automatisch in de cloud van de Games & apps-applicaties. Heb je een game op disc, dan hoef je enkel de disc erin te doen, de game te installeren en dan kun je direct beginnen met spelen. Uiteraard moeten dit wel spellen zijn die op de lijst met honderd Xbox 360-spellen staan.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.