Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG zet twee Roku-televisies te koop

Geschreven door
Geplaatst op26 november 2015, 9:56 CategorieLcd en led tv's

LG heeft zonder nadere aankondiging twee nieuwe televisies naar Amerikaanse winkels gebracht die op het smart-tv platform Roku lopen. Het zijn goedkope televisies. LG benadrukt dat deze tv’s niet zijn uitgerust met oled-schermen. Die blijven voorbehouden aan de duurdere smart-tv’s die op WebOS lopen.

Geen WebOS

Omdat LG zich de laatste tijd volledig op WebOS-televisies leek te richten, is het nogal verrassend dat er nu ineens toestellen op de markt worden gebracht met een ander besturingssysteem. Roku is een vrij simpel te bedienen OS. Het voorziet ook smart televisies van Hisense, Haier, Sharp en TCL van slimme functies.

Roku-besturingssysteem

De modellen die LG nu met Roku heeft toegerust, zijn de 55-inch LG 55LF5700 en de 65-inch LG 65LG5700. Het grootste verschil tussen beide televisies is het formaat. Ze hebben allebei verder ongeveer dezelfde specificaties. Zo hebben ze beiden een 1080 pixel lcd-scherm met led-achtergrondverlichting. Het scherm van beide tv’s heeft een 60 Ghz verversingssnelheid. Voorts is er wifi, drie hdmi-poorten, en één usb-poort.

Prijs

Naast het formaat is er eigenlijk nog maar één ander verschil: de prijs. De kleinste gaat 550 dollar kosten, de duurste rond de 1000 dollar. De televisies zijn in Amerika bij  winkelketen Best Buy te koop gezet. In Nederland is nog niets van deze nieuwe televisies vernomen, het is nog onzeker of ze hier in de winkels worden gezet.

Eenvoudig te bedienen

Over Roku wordt verteld dat het een zeer eenvoudig te bedienen besturingssysteem is dat echter in geen velden of wegen kan concurreren met WebOS. Dat is dan ook niet de bedoeling. LG verklaart dat de samenwerking met Best Buy ertoe heeft geleid dat deze televisies zijn gemaakt. Ze worden omschreven als entry-level toestellen die speciaal voor de feestmaanden in de markt wordt gezet, maar de duurdere tv’s met WebOS blijven volgens LG de kern waar alles om draait bij het bedrijf.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.