Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hoge resolutie audio krijgt nieuw Hi-Res Music-logo

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2015, 15:07 CategorieSoftware

Hoge resolutie audio is sinds vorig jaar helemaal hip op het gebied van home cinema en draagbare audio. We zien dan ook steeds meer audio- en videoproducten verschijnen die ondersteuning voor audiobestanden in hoge resolutie bieden. Maar, hoe herken je nu echt hoge resolutie audio? Japanse fabrikanten als Sony en Pioneer hebben hiervoor al enige tijd een eigen logo maar er komt nu ook een logo dat wereldwijd zal gelden.

De Recording Industry Association of America (RIAA) heeft samen metde  Consumer Electronics Association (CEA), de Digital Entertainment Group (DEG) en de Recording Academy Producers & Engineers Wing een nieuw logo ontwikkeld dat consumenten moet wijzen op de hoogste kwaliteit digitale muziek. De definitie voor dit logo is als volgt;

Lossless audio capable of reproducing the full spectrum of sound from recordings which have been mastered from better-than-CD-quality music sources which represent what the artists, producers and engineers originally intended

Het logo zal worden gebruikt op digitale muziek van retailers in de VS, Canada en Europa, en wordt naast het ‘Hi-Res Audio’ logo dat Sony en Pioneer gebruiken ingezet. Naast het logo wordt voortaan echter ook de naam en de resolutie van het digitale bestand genoemd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.