Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Hisense: “Beeldkwaliteit uled vergelijkbaar met oled”

Geschreven door
Geplaatst op12 november 2015, 15:50 CategorieLcd en led tv's

Veel consumenten wachten met smart op betaalbare oled tv’s, omdat de oled-techniek momenteel de techniek voor de beste beeldkwaliteit lijkt te zijn. Maar, oled tv’s zijn niet goedkoop. Het Chinese Hisense heeft daar echter naar eigen zeggen een oplossing voor gevonden, in de vorm van de uled-techniek.

De uled-techniek van Hisense is eigenlijk gewoon een lcd-techniek, met een led-backlight, zoals zoveel fabrikanten gebruiken. Echter, door de combinatie van een hoog dynamisch contrast, een full-backlight met 240 zones, local dimming, backlight scanning en de quantum dot-technologie beweert het bedrijf een beedlkwaliteit te kunnen verwezenlijken die vergelijkbaar is met oled, en dat voor een fractie van de prijs van oled.

Hisense-65XT910-1

Deze week heeft Hisense de 65XT910 gelanceerd, een 65-inch tv die over bovengenoemde features beschikt. Dit model wordt in de UK verkocht voor omgerekend zo’n 3.400 euro, wat in vergelijking met een 65-inch oled tv niet duur is. Maar, of de beeldkwaliteit echt te vergelijken is moeten we nog maar zien. Daarvoor wachten we de eerste reviews af.

Meer informatie vind je in ons artikel oled tv’s: alles dat je moet weten.

 • Delen:

Reacties

 1. Roger De Wolf
  13 november, 2015 om 10:23

  De tvs worden beter en beter 4k Ultra HD en Oled maar wat met de randapparatuur? Full HD tv wordt nog maar met mondjesmaat uitgestraald ( betere kabels voot de kabelmaatschappijen(Telenet Belgie en de weinige competente camara’s waarmee de programmas opgenomen worden het is zoals snelle wagens bouwen waar geen autobaan voor is

 2. A. Bosch
  29 januari, 2020 om 15:54

  Uled van Hisense is een loze kreet ivt Oled , de Uled is gewoon een 60 HZ tv en de Oled een 100 of 120 HZ . Een LG Super UHD TV is m.i. zelfs beter als een Oled . Van een Samsung zou ik afblijven , er staan teveel kapotte Qled TVtjes te koop , en koop NOOIT een gebruikte TV zonder doos , hij gaat geheid kapot tijdens het transport .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.