Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play op Android TV voorzien van update

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2015, 10:23 CategorieMediaspelers

Google heeft in het afgelopen weekend een update vrijgegeven voor de Google Play-applicatie op Android TV: het OS voor mediaspelers en tv. De update wordt nu uitgerold, dus hij kan ieder moment aankomen op je Android TV-televisie of -mediaspeler.

Google Play op Android TV is flink veranderd

Google heeft een update uitgebracht voor Google Play, de digitale winkel van Android, op Android TV. De nieuwe update heeft het versienummer 5.10.30 gekregen en verandert een hoop aan de interface van de winkelapplicatie. Zoals je hierboven al kunt zien op de screenshot (van de Noord-Amerikaanse winkel, waardoor je apps kunt zien die nog niet in Europa verkrijgbaar zijn), is het menu aan de linkerkant flink opgeschoond en daardoor wellicht stukken duidelijker. Het oude menu had ook nog allerlei categorieën in beeld.

Nu zie je dus vier mogelijkheden staan en binnen die mogelijkheden word je weer verder geholpen. Het is misschien een extra stap die je moet zetten om de perfecte app voor je Android TV te vinden, maar over het algemeen moet deze nieuwe interface een betere ervaring gaan aanbieden. Om alles ook nog transparante in beeld te brengen, heeft Google de appiconen groter gemaakt, waardoor er ruimte is ontstaan voor de ontwikkelaar en de naam van de applicatie, zodat je precies weet wat je downloadt uit de winkel en van wie.

De update voor Google Play op Android TV wordt nu uitgerold en kan elk moment aankomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.