Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Duur prijskaartje voor doorzichtig televisiescherm

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2015, 9:40 CategorieOled tv's

Het Amerikaanse bedrijf Planar heeft een doorzichtig televisiescherm op de markt gebracht. Vanaf februari is het te krijgen voor een kleine vijftienduizend dollar. Daar krijg je dan een 55-inch breedbeeldscherm voor, waar je – als er niets op getoond wordt – gewoon doorheen kan kijken.

Het digitale raam werkt verder als elk gewoon oled-scherm. Er kunnen films op worden getoond, en andere bewegende of stilstaande beelden. De Planar LookThru, zoals dit baanbrekende Oled-scherm heet, is net zo dun als een ruit van glas en kan op verschillende manieren worden gebruikt. Bijvoorbeeld als digitale etalageruit, waarop ’s nachts reclame wordt getoond.

Het scherm kan op alle mogelijke manieren worden neergezet of opgehangen. Een frame ontbreekt, zodat het vrijwel naadloos kan aansluiten op andere schermen om zo een nog groter transparant scherm te maken. Het scherm kan desgewenst door Planar ook worden uitgerust als touchscreen, zodat het reageert op aanrakingen met de vingers. Alsof het een reusachtige tablet is.

In een filmpje laat Planar zien hoe dit werkt. De massaproductie van de schermen vangt aan in februari volgend jaar. Planar heeft met de LookThru een record op zijn naam gezet: het is het grootste transparante Oledscherm dat ooit is geproduceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.