Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit zijn de eerste Sony Pictures Ultra HD Blu-ray discs met HDR

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 12:12 CategorieBlu-ray

De eerste Ultra HD Blu-ray spelers zijn dit jaar aangekondigd en ook de Ultra HD Blu-ray-standaard staat inmiddels vast. Het is nu wachten op content en Sony laat vandaag weten wat we van de filmstudio van het bedrijf kunnen verwachten.

Sony Ultra HD Blu-ray films

Middels een persbericht laat Sony vandaag weten dat we begin 2016 de eerste Ultra HD Blu-ray discs kunnen verwachten. Sony Pictures komt met verschillende grote titels, waaronder The Amazing Spider-Man 2, Salt, Hancock, Chappie, Pineapple Express en The Smurfs 2. Ook laat het bedrijf de officiële verpakking zien waaruit we het Ultra HD Blu-ray-logo kunnen opmaken. Let hier dus op als je volgend jaar op jacht gaat naar content voor je nieuwe speler.

Ultra-HD-Blu-ray-disc

Ultra HD Blu-ray

De nieuwe Blu-ray discs bevatten films in de hoge 4K Ultra HD-resolutie, maar dat is niet alles. Ook biedt de nieuwe standaard ondersteuning voor hogere frame rates, High Dynamic Range (HDR), 10-bits kleuren en een grotere kleurruimte. Qua audio is er ook vooruitgang geboekt want de schijfjes komen, als de film ermee gemasterd is, met Dolby Atmos en/of DTS:X audiotracks.

 

Om dit alles af te spelen heb je natuurlijk een nieuwe speler nodig. Samsung en Panasonic hebben al Ultra HD Blu-ray spelers aangekondigd en de verwachting is dat deze begin 2016 op de markt verschijnen. De prijzen liggen waarschijnlijk tussen de 400 en 600 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Wim
  14 november, 2015 om 14:19

  Zal tijd worden. De 8K televisies komen er al aan…

 2. Peter vb
  01 december, 2015 om 0:31

  Tja, dit zijn nou niet echt de films waar je op zit te wachten met je 4K scherm. De surfen2? Etc etc. En tot de dag van vandaag worden er 4K televisies verkocht die dit niet eens af kunnen spelen. Oh wat waren die fabrikanten overtuigd van 4K. We werden aangeraden dit te kopen want de 4K spelers kwamen er bijna aan. Nu komen ze volgend jaar aan kan 80% van eigenaren van een 4K er niet zo veel mee vanwege de verkeerde HDMI aansluiting en het ontbreken van HDR plus andere specificaties. Ze hadden die 4K schermen nooit vrij mogen geven en hun advertenties zijn zwaar misleidend geweest. Ja ik kan Netflix in 4K kijken maar iedereen weet dat het verschil met de HD uitzendingen behoorlijk klein is. Om van de ruis nog maar te zwijgen op 4K.

 3. Frans
  11 december, 2015 om 22:26

  Leuk verhaal maar als je dit wilt kijken. De meeste gaan streamen de komende jaren. Je moet een UHD TV hebben Blueray speler in 4 K en receiver die er mee overweg kan dus ook dolby atmos en dts x. 7 boxen rond je heen 2 of 4 boven je hoofd en sub Wolter. Kosten zijn gewoon te duur voor de doorsnee burger laat staan dat er geld gaan aan uitgeven. Hoe duur word de disk in 4 K. Ik heb zo mijn vraagtekens ze zullen het goedkoop moeten aanbieden anders word het een grote flop en licht alles op de vuilnisbelt in een paar jaar.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.