Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Dit is waarom Siri nog niet in Nederland werkt op Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op4 november 2015, 17:13 CategorieMediaspelers

Toen de Apple TV werd aangekondigd, werd ook meteen duidelijk dat Siri pas later naar Nederland zou komen dan in bijvoorbeeld de VS. Apple heeft nu laten weten waarom dat zo is en schijnbaar heeft het te maken met fonetische uitspraken van namen en titels.

Siri voorlopig niet beschikbaar op Nederlandse Apple TV

Sinds eind vorige maand kun je de Apple TV ook in Nederland kopen. Wanneer je dat doet, dan krijg je daarbij een afstandsbediening bij en op die afstandbediening zit een knopje met daarop een microfoon afgebeeld. Mensen uit Noord-Amerika, Canada en nog een aantal andere landen kunnen die knop gebruiken om Siri te activeren, zodat ze kunnen zoeken naar content binnen de context van de spraakopdracht. Maar hier in Nederland zit dat er voorlopig nog niet in en onduidelijk is wanneer we dat wel kunnen op de nieuwe Apple TV.

Wel is inmiddels duidelijk waarom Nederland niet bij de eerste lading Siri-ondersteuning zit, ondanks het feit dat we Siri wel kunnen gebruiken op de iPhone of iPad. Het schijnt alles te maken te hebben met de fonetische uitspraken van namen, termen en titels, die nogal per land kunnen verschillen. Apple geeft in een interview aan dus land voor land af te moeten gaan, om ervoor te zorgen dat de taal klopt en dat Siri ook begrijpt wat je zegt. Als voorbeeld wordt de naam Matthew McConaughey gebruikt – een naam die overal wel anders klinkt.


€ 182,10

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 211,47

Binnen 5+ werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.