Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Controller vanaf nu zelf in te stellen op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op17 november 2015, 8:27 CategorieGaming

Het is vanaf nu mogelijk om zelf de knoppen in te delen op de Xbox One-controller, dankzij een nieuwe systeemsupdate. Mocht je je systeem automatisch laten updaten, dan heb je de mogelijkheid al. Anders moet je dit nog even handmatig doen.

Deel zelf je controller in op Xbox One

Nu de New Xbox One Experience is uitgerold door Microsoft voor Xbox One, was het nog maar een kwestie van tijd voordat we zelf onze controllers zouden kunnen indelen op de spelcomputer. Die dag is nu aangebroken. Wanneer je nu naar de instellingen van je Xbox One gaat (dubbel tap op de Guide-knop, ga vier rijen naar onderen en druk op Instellingen), dan vind je onder Kinect en apparaten de mogelijkheid je controller aan te passen. Druk op controller en vanaf daar wijst het zichzelf de weg – sluit je controller wel eerst aan met een kabel.

Wanneer je op het punt staat je controller aan te passen – zodat je zelf bepaalt welke knop wat doet – dan doe je dat door een aparte app te openen: Xbox-accessoires. Dit is een nieuwe app voor Xbox One, waar je dus je accessoires kunt beheren. Gelukkig is het zo dat deze feature met alle controllers werkt en je daarvoor niet speciaal de Elite-controller voor in huis hoeft te halen, al biedt die natuurlijk wel meer mogelijkheden dankzij de extra knoppen op de hardware. Maar daar betaal je dan ook voor: zo’n 150 euro per controller.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.