Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Adele zet album 25 niet op streamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op20 november 2015, 9:45 CategorieStreamingdiensten

De kogel is door de kerk: zangeres Adele heeft bekendgemaakt dat ze haar album 25 niet zal lanceren op muziekstreamingdiensten. Dit kan een grote impact gaan hebben op de besluitneming van andere artiesten en muziekstreamingdiensten in het algemeen.

Album 25 van Adele alleen los te koop

Er is een nare trend gaande voor bedrijven achter en liefhebbers van muziekstreamingdiensten: steeds meer artiesten verzetten zich tegenover de populariteit van die diensten, om verschillende redenen – maar het heeft altijd te maken met geld. Muziekstreamingdiensten zoals Spotify, Google Play Music, Apple Music en meer leveren artiesten helaas te weinig geld op en daardoor het artiesten zoals Taylor Swift, Beyoncé, Coldplay en nu ook Adele dus besloten om enkele albums niet te gaan lanceren op deze services.

Adele’s nieuwste album, 25, ligt nu in de winkel, maar is dus niet te beluisteren via een dienst als Spotify. De eerste weken van een cd-release zijn cruciaal en kunnen een album maken of breken – onduidelijk is echter of de cd op een later moment wel digitaal te streamen is. Nu ook Adele zich verzet tegen de muziekstreamingdiensten, kan deze trend zich mogelijk verder uitbreiden en ervoor zorgen dat meer artiesten hun nieuwe albums niet lanceren op de muziekstreamingdiensten – helemaal als de nieuwe Adele een verkoophit blijkt te zijn.

  • Delen:

Reacties

  1. FK
    20 november, 2015 om 22:22

    Diep triest! Met als neveneffect Dat het album massaal gedownload wordt uit minder legale bron.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.