Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Adele brengt album 25 mogelijk niet uit op Spotify

Geschreven door
Geplaatst op11 november 2015, 9:12 CategorieStreamingdiensten

De kans is aannemelijk dat Adele haar nieuwste album, genaamd 25, niet zal uitbrengen op Spotify, omdat de dienst haar eis niet inwilligt. Adele wil namelijk dat 25 alleen beschikbaar komt voor de mensen die daadwerkelijk betalen voor de muziekstreamingdienst.

Adele’s 25 mogelijk niet naar Spotify

Spotify is groot, maar de artiesten zijn nog altijd machtiger. En zonder de steun van bepaalde artiesten, wordt je dienst ineens heel wat minder waard. Dat is wat Spotify hardleers ondervindt, nu ook Adele heeft aangegeven haar album niet naar de muziekstreamingdienst te brengen wanneer ook gratis luisteraars het album kunnen opzoeken en beluisteren. Spotify wil Adele’s eis niet inwilligen en daardoor loopt die mogelijk het album mis. In het verleden kreeg Spotify ook niet Beyoncé’s en Taylor Swifts nieuwste albums.

Spotify bevindt zich nu in een lastige positie: als het bedrijf zijn beleid aanpast en wel Adele’s eis inwilligt, dan breken er een paar mooie weken aan qua streams, maar daar tegenover staat wel dat de grootste groep gebruikers wordt uitgesloten van de pret. Bovendien zouden meerdere artiesten dan kunnen eisen dat hun muziek op ‘premium’ wordt gezet. Of het weigert de eis en moeten maar hopen dat zelfs de gratis gebruikers niet zullen overstappen naar een muziekstreamingdienst die wel de muziek van Adele en meer heeft.

In ander nieuws heeft ook Coldplay aangegeven het nieuwste album niet meteen naar Spotify te brengen, zoals de band ook deed met zijn laatste twee albums. Het is een interessante ontwikkeling binnen de markt voor muziekstreamingdiensten: artiesten oefenen meer druk uit, terwijl Spotify in dit geval dus niet toegeeft. Of dat de dienst komt duur komt te staan, moet nog blijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.