Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube gaat ook losse muziek-app YouTube Music lanceren

Geschreven door
Geplaatst op21 oktober 2015, 22:05 CategorieStreamingdiensten

Naast het abonnement YouTube Red heeft de videostreamingdienst ook een apart muziekapplicatie aangekondigd met de naam YouTube Music. Met YouTube Music kunnen gebruikers sneller de muziekvideo’s en liedjes vinden die ze willen luisteren.

YouTube Music: de losstaande muziekapplicatie

Op woensdagavond Nederlandse tijd kondigt YouTube niet alleen YouTube Red aan, maar ook YouTube Music. YouTube Music wordt een losstaande muziekapplicatie waarmee je sneller de nummers en muziekvideo’s kunt terugvinden op de videowebsite, zonder daarvoor allerlei willekeurige video’s tegen te komen. Helaas heeft YouTube nog geen releasedatum voor deze applicatie vrijgegeven; dat hij komt, is nu echter zeker. Tijdens de aankondiging van de app laat YouTube weten waarom we wederom een losse YouTube-app krijgen.

We’ve learned that users want specialized experiences – like YouTube Kids and YouTube Gaming – for certain use cases and we wanted to create a way to more easily discover the artists, albums, videos and versions that you love. Additionally, we wanted to deliver an app that enables you to experience the music you love, with less work.

YouTube Music zal, wanneer hij wordt uitgebracht, gratis te downloaden zijn en de luisteraar veertien dagen YouTube Red op proef aanbieden. Ga je daarna voor de app betalen, dan krijg je meer functies tot je beschikking dan dat je de gratis variant blijft gebruiken. Eerst wordt YouTube Music gelanceerd in de Verenigde Staten, voordat hij wereldwijd in de app stores verschijnt.

YouTube Red werkt met vijf apps

YouTube Music is dus niet de losstaande app van YouTube Red. YouTube Red is een abonnement waarmee je, voor een vast bedrag per maand, reclamevrij naar video’s kunt kijken op de streamingdienst. Wanneer je met je Google-account met een Red-abonnement inlogt op YouTube, YouTube Music, YouTube Kids, YouTube Gaming of Google Play Music, dan kun je al die video’s en nummers reclamevrij bekijken en beluisteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.