Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox-baas erkent hoe slecht uitval Xbox Live in feite is

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2015, 11:18 CategorieGaming

De baas van Xbox, Phil Spencer, heeft erkent hoe slecht het de uitval van Xbox Live in feite is en zou er graag aan iets willen veranderen. Hoe Spencer dit wil doen en wanneer, gaf de Xbox-baas echter nog niet aan op Twitter.

“Diensten Xbox Live moeten minder afhankelijk worden”

Het is je wellicht wel opgevallen: Xbox Live lag er gisteren uit voor iedereen met een Xbox One of Windows 10-apparaat. Dit is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurd is en zal ook niet de laatste keer zijn. Het meest vervelende aan die uitval is echter dat geen enkele dienst en het gros van de games niet meer werkt wanneer Xbox Live plat ligt. Veel games hebben een online connectie nodig of diensten en dergelijke en veel apps gebruiken het internet om constant informatie te streamen, zoals Netflix, YouTube en meer.

Alle games en apps werken dus via Xbox Live en wanneer die dienst eruit ligt, dan werkt niets meer (behalve misschien de officiële Media Player waar je moeite voor moet doen om op te zoeken). Als gamer of mediagebruiker dien je dan te wachten totdat Microsoft het probleem verhelpt en dat kan soms minuten, maar ook uren duren (voor je gevoel duurt het altijd uren). Phil Spencer, de Xbox-baas, is het met iedereen eens dat het belachelijk is dat wanneer Xbox Live eruit ligt, de Xbox One in feite nutteloos is geworden.

Op Twitter geeft de beste man dan ook aan dat de diensten minder afhankelijk van Xbox Live moeten worden. In theorie betekent dit dat je Netflix zou kunnen gebruiken wanneer Live niet werkt. Wanneer Spencer dit wil doen en hoe, is echter niet bekendgemaakt. Het is wel fijn om te weten dat Microsoft er zich van bewust is en hier mogelijk wat aan wil veranderen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.