Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vizio lanceert 120-inch 4K Ultra HD tv voor 130.000 dollar

Geschreven door
Geplaatst op8 oktober 2015, 11:52 CategorieLcd en led tv's

Eerder dit jaar kondigde Vizio, een Amerikaanse fabrikant van tv’s, aan met de nieuwe Reference-serie te komen. Deze week heeft het bedrijf de tv’s uit deze serie officieel uitgebracht en als je voor de topmodellen gaat moet je diep in de buidel tasten.

De Reference-serie van Vizio bestaat uit modellen die, volgens het bedrijf zelf, over de meest geavanceerde en vooruitstrevende technieken beschikken. Zo zijn ze uitgerust met Dolby Vision, de High Dynamic Range-techniek van Dolby. De serie bestaat uit twee modellen; een 65-inch variant die voor 6.000 dollar verkocht wordt en een 120-inch variant die maar liefst 130.000 dollar moet kosten.

De nieuwe tv’s zijn voorzien van een lcd-paneel met led achtergrondverlichting en maken gebruik van 384 led-zones waarmee het contrast geoptimaliseerd moet worden. Dolby Vision moet zorgen voor een hoger contrast met hogere helderheid wanneer compatibel materiaal wordt afgespeeld, terwijl de 4K Ultra HD-resolutie zorgt voor een haarscherpe weergave en HFR zorgt voor de weergave van snelle frame rates. Maar, het moet ook gezegd worden dat er momenteel nog nagenoeg geen content met Dolby Vision-ondersteuning is. Alleen Sony en Warner Bros. hebben films met Dolby Vision aangekondigd.

Voorlopig zijn de Reference tv’s van Vizio alleen in de Verenigde Staten te koop.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.