Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Universeel zoeken Apple TV binnenkort ook voor externe apps

Geschreven door
Geplaatst op4 oktober 2015, 17:39 CategorieMediaspelers

Met de aankondiging van de Apple TV 4 werd ook universeel zoeken aangekondigd, waarmee Siri je helpt zoeken naar content uit verschillende bronnen. Die functie zal binnenkort ook apps van derden ondersteunen.

Universeel zoeken met Siri op Apple TV 4

Apple kondigde begin vorige maand een nieuwe generatie Apple TV aan. Een van de nieuwe functies in het toestel is de integratie van Siri en een universeel zoeksysteem. Dat systeem stelt je in staat om naar content te zoeken verspreid over verschillende diensten. Zo kan je bijvoorbeeld naar “Game of Thrones” zoeken en onmiddellijk uitkomen in de HBO Go-app, en hoef je niet in elke app te zoeken naar een bepaalde film of serie.

Voorlopig zal de nieuwe functie enkel werken met bepaalde diensten waar Apple een akkoord mee heeft, zoals iTunes, Netflix en HBO GO. In de toekomst zullen ontwikkelaars hun eigen app ook kunnen integreren in het universele zoeksysteem aan de hand van een API. Dat kan partijen als bijvoorbeeld RTL of NOS in staat stellen om zichzelf te integreren in het zoeksysteem.

De integratie van derden in de nieuwe zoekfunctie zal waarschijnlijk niet in oktober of november gelanceerd worden, maar iets later aan de hand van een update. Apple heeft al heel wat ontwikkelaars een nieuwe generatie Apple TV verkocht voor 1$ om het ontwikkelen van applicaties voor het systeem te bevorderen. De vierde generatie Apple TV zal in november in de winkels verschijnen.

  • Delen:

Reacties

  1. Leo
    05 oktober, 2015 om 11:10

    Leuk, maar Siri komt nog niet naar Nederland

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.