Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony zet Destiny-uitbreiding als reclame in je PS4-bibliotheek

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 10:14 CategorieGaming

Mocht je ineens Destiny: The Taken King op je PS4 tegenkomen zonder dat je die uitbreiding hebt gekocht, dan kan dat kloppen. Sony heeft namelijk de game, als één grote advertentie, alvast in de bibliotheek van je PlayStation 4 geplaatst. Maar je kunt daar van af komen.

Reclame op je PS4: Sony zet games in je bibliotheek

Mocht je een PS4 thuis hebben staan maar niets met de game Destiny te maken willen hebben, dan heb je pech: Sony heeft het spel, met zijn uitbreiding The Taken King, toch in je bibliotheek geplaatst. Dat betekent niet dat de game nu van jou is. Wanneer je namelijk op het icoon klikt, dan word je doorgestuurd naar de winkel om de game voor een (onbegrijpelijk) hoog bedrag te kopen. Geen nood, je kunt hiervan af komen. Sony noemt dit namelijk een feature (featured content) en features kun je doorgaans uitzetten.

Wanneer je naar de instellingen op je PlayStation 4 gaat, dan naar Systeem en Automatische downloads, dan kun je featured content uitzetten. Zo krijg je niet ineens games in je bibliotheek die je helemaal niet wilde hebben. Sony heeft echter een paar jaar geleden aangegeven dit te zullen doen, maar beloofde toen dat er alleen games werden getoond die bij jou als speler zouden passen, gebaseerd op de games die je tot nu toe speelde. Zo wil Sony ervoor zorgen dat downloadtijden geminimaliseerd worden, door alvast de game te installeren.

Klinkt als een mooie feature, behalve wanneer hij natuurlijk misbruikt wordt voor reclame. Wat nu zeker het geval is.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.