Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert VPL-VW5000ES high-end home cinema-projector

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 16:06 CategorieProjectors

Sony kondigt de VPL-VW5000ES aan, een laser-projector met 5000 lumen en 4K-resolutie, die gebruikmaakt van SXRD-technologie. Dit is de eerste projector die speciaal is ontworpen voor de meest luxe home cinema-ruimtes, en diegenen met een groot, heel groot budget. De projector is compatibel met High Dynamic Range (HDR), emuleert het nieuwe BT.2020-kleurenspectrum en maakt gebruik van de volledige DCI-kleurruimte.

Sony VPL-VW5000ES

De VPL-VW5000ES maakt gebruik van het volledige DCI-P3-kleurenspectrum. Met behulp van de professionele kalibratie-tools van de VPL-VW5000ES, kun je ervoor kiezen om het BT.2020-kleurenspectrum te emuleren voor compatibiliteit met nieuwe video-indelingen voor thuis. Ook is de VPL-VW5000ES compatibel met High Dynamic Range (HDR).

De Motionflow-functie vermindert ruis en moet zorgen voor constante helderheid. Daarnaast kun je zelfs met 4K-signalen probleemloos snelle beelden bekijken, dankzij de beeldvormer van de VPL-VW5000ES. Naast HDR en BT.2020 heeft de VPL-VW5000ES ook een HDMI-ingang die compatibel is met HDCP 2.2. Deze ingang heeft voldoende bandbreedte voor 4K 60p-signalen tot YCbCr 4:4:4 8-bits of YCbCr 4:2:2 12-bits.

De VPL-VW5000ES kan maximaal 30 graden worden gekanteld. Dit is geschikt voor achterprojectie en andere flexibele installaties waarbij gebruik wordt gemaakt van spiegels. Hierdoor kunnen grotere schermen in kleinere ruimtes worden geplaatst. Dankzij een nieuw ontwikkeld, stil koelsysteem met vloeistof kan de projector ook dichtbij de kijkers worden geplaatst zonder de luisterervaring te verstoren. Het apparaat wordt geleverd met een standaard gemotoriseerde lens met een zoomfactor van 1,27 tot 2,73:1 en een lensverschuiving van +/- 80% verticaal en +/- 31% horizontaal.

Een voordeel van de laser engine van de VPL-VW5000ES is dat je deze snel aan en uit kunt zetten zonder te hoeven wachten tot de projector is afgekoeld. De laser engine zorgt voor een lange levensduur met een lineaire afname in helderheid, zodat er naar verwachting geen kleurverschuivingen optreden die wel bij traditionele projectorlampen zichtbaar zijn. Mochten de kleurinstellingen in de loop der tijd toch verschuiven, dan is de VPL-VW5000ES voorzien van een ingebouwde herkalibratiefunctie. Deze functie kan worden gebruikt om te testen hoeveel de projector is afgeweken van de oorspronkelijke fabrieksinstellingen en om deze opnieuw in te stellen.

Beschikbaarheid

De VPL-VW5000ES is vanaf het eerste kwartaal van 2016 in Europa verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekendgemaakt maar we verwachten een indrukwekkend bedrag van 65.000 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.