Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PSP-emulator PPSSPP krijgt Android TV-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 9:21 CategorieGaming

De meest populaire en beste PSP-emulator, de PPSSPP, heeft een flinke update gekregen, die onder meer ondersteuning voor Android TV toevoegt. Ook is er nu een aparte winkel beschikbaar, waar je enkele spellen uit kunt downloaden.

PPSSPP werkt nu ook op Android TV

Android heeft een grote gemeenschap die zich bezig houdt met het emuleren van software en videogames voor het platform. Emuleren houdt in dat je bepaalde software via een emulator (een programma) kunt afspelen zonder dat je daarvoor de juiste hardware nodig hebt. Er bestaan ook emulatoren voor andere spelcomputers, waaronder de eerste PlayStation en natuurlijk de Super Nintendo en Gameboy. En iOS heeft ook, maar de App Store staat emulatoren niet toe. PPSSPP is echter de populairste PSP-emulator op Android.

En die emulator heeft nu een flinke update gekregen. Zo werkt de software nu ook op Android TV. Daarnaast kun je nu ook games spelen waarvoor je aanvankelijk je PSP verticaal moest vasthouden; de software draait het beeld automatisch voor je om. Naast de gebruikelijke bugfixes en prestatieverbeteringen, heeft de ontwikkelaar ook een dedicated store toegevoegd, waar je een aantal games uit kunt downloaden. De games zijn ‘gratis’, maar alleen in de letterlijke betekenis van het woord. Het kan echter illegaal zijn ze te downloaden.

 • Cave Story
 • PSP-Flower
 • rROOTAGE
 • Yellow Rose of Texas
 • Planet Hively
 • Suicide Barbie (what?)
 • Trigonometry Wars
 • Chuckie Egg
 • Breakout
 • Attack of the Mutants

Je kunt PPSSPP nu gratis downloaden voor Android TV. Wil je echter een reclamevrije versie, dan betaal je een eenmalige in-app-aankoop van 4,99 euro.

 • PPSSPP - PSP Emulator
 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.