Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Plex Media Player is de nieuwe home theater-app van Plex

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2015, 11:26 CategorieThuisnetwerk

Plex heeft laten weten te werken aan een nieuwe home theater-app voor de computer, met de simpele naam Plex Media Player. Deze nieuwe mediaspeler moet de oude speler gaan vervangen, genaamd Plex Home Theater. De laatstgenoemde krijgt ook geen nieuwe features meer.

Dit is de Plex Media Player

Al jarenlang voorziet Plex ons van allerlei oplossingen met betrekking tot het afspelen van video, of je dat nu op je pc, mobile device, mediaspeler, televisie of spelcomputer doet. Eén van de populairste apps is de Home Theatre-app voor pc, maar Plex heeft aangekondigd die niet meer te zullen ondersteunen met nieuwe functies. Wel worden er nog enkele bugs verholpen, maar daarna is het over met de pret. Home Theatre moet namelijk plaatsmaken voor een nieuwe applicatie, met de simpele naam Plex Media Player.

De Plex Media Player ondersteunt vrijwel alle populaire videocodecs, evenals hardware-accelerated video playback op een breed scala aan apparaten. De interface is gelijk aan die van de media player die op de tv beschikbaar is en is beschikbaar in zowel full hd als ultra hd. Uiteraard is er ook ondersteuning voor het populaire H.265/HEVC-videoformaat. Het slechte nieuws is echter dat de speler nog in bèta is en nu alleen te gebruiken is door betalende Plex-klanten. De rest moet nog geduldig wachten totdat Media Player verschijnt.

Wanneer de nieuwe Plex Media Player voor iedereen beschikbaar komt, is echter nog niet bekend. Mocht je de nieuwe versie al willen uitproberen, houd er dan rekening mee dat niet alles werkt naar behoren – zo moet je het voorlopig nog zonder zoekfunctie doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.