Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 voorzien van eigen afstandsbediening

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2015, 11:11 CategorieGaming

Sony heeft bekendgemaakt dat de PlayStation 4 is voorzien van een eigen afstandsbediening, die 29,99 dollar kost. Later deze maand moet de afstandsbediening al beschikbaar zijn in Noord-Amerika; een Europese releasedatum is nog niet bekend.

Dit is de afstandsbediening voor de PlayStation 4

Hoewel de PlayStation 4 een mooi game- en media-apparaat is (lees hier bijvoorbeeld alles over de afspeelmogelijkheden op het gebied van films, series en muziek), heeft het apparaat één nadeel: er bestaat nog geen afstandsbediening voor. Daar komt nu verandering in, aangezien Sony een officiële afstandsbediening voor de spelcomputer heeft aangekondigd, die later deze maand al in Noord-Amerika te koop moet zijn voor een bedrag van 29,99 dollar. En ja, hij werkt natuurlijk ook met Netflix.

Naast Netflix, kun je die afstandsbediening ook voor de onderstaande applicaties gebruiken.

 • Blu-ray Disc Player
 • Crunchyroll
 • FUNimation
 • HBO GO
 • Media Player
 • NBA GAME TIME
 • NFL Sunday Ticket
 • PlayStation Video
 • PlayStation Vue
 • Twitch
 • YouTube

Ook is de afstandsbediening, als universeel model, in staat om drie andere apparaten te bedienen, zoals bijvoorbeeld je tv en receiver. Helaas heeft Sony nog niets bekendgemaakt over een Europese releasedatum. Ook is het nog niet met zekerheid te zeggen of het apparaat onze kant op komt. Maar aangezien de PS4 wel de dominante spelcomputer is in Nederland, zou het ons echter niets verbazen als dit wel gaat gebeuren. • Delen:

Reacties

 1. Jamal
  12 oktober, 2015 om 15:13

  De Xbox One heeft ook net als z,n 2 voorgangers een afstandsbediening. Compact verlicht en gaat aan als je hem op pakt. Van microsoft zelf. Ligt hier in huis.

  • Wesley Akkerman
   12 oktober, 2015 om 15:16

   Dat is waar ook, bedankt voor je reactie.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.