Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic leidt dataverkeer smart-tv’s om naar eigen servers

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2015, 15:10 CategorieSmart tv's

Panasonic heeft bevestigd dat het alle dataverkeer van smart-tv-apps naar hun eigen servers omleidt, naar eigen zeggen om de service te verbeteren.

Panasonic beheert alle dataverkeer

Bij tal van Panasonic-modellen wordt alle dataverkeer die via de smart-tv-apps wordt gegenereerd omgeleid naar servers van de fabrikant, om dan weer naar de gebruiker te gaan. Enkele gebruikers merkten op dat verschillende apps als Netflix en BBC iPlayer een tijd niet meer werkten op hun Panasonic-tv, maar wel nog op andere apparaten. Hierdoor ontstond het vermoeden van de kritische gebruikers en Panasonic bevestigt dit nu.

De reden die het bedrijf geeft voor het omleiden van data is dat het zo de “geleverde diensten beter kan beheren”. Op heel wat discussiefora bestaat nu kritiek op de werkwijze, aangezien er toch wat problemen met betrouwbaarheid en privacy naar boven komen met deze manier van werken.

Deze functie legt ook heel wat macht in de handen van Panasonic, die bij het weghalen van zijn servers zowat alle functies waar klanten voor betaald hebben kan uitschakelen. Of Panasonic het dataverkeer van gebruikers effectief inkijkt is onduidelijk, maar de mogelijkheid bestaat zeker en vast wel. Het bekijken van apps als YouTube en Netflix kan interessant zijn voor het opstellen van advertentieprofielen.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.