Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic brengt eerste Ultra HD Blu-ray speler op de markt

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2015, 13:27 CategorieBlu-ray

Begin dit jaar toonde Panasonic tijdens CES 2105 als eerste fabrikant een prototype Ultra HD Blu-ray speler maar van een lancering in 2015 was nog geen sprake. Afgelopen september stal Samsung tijdens IFA 2015 de show met zijn eerste Ultra HD Blu-ray speler, maar ook dit model zou pas in 2016 verschijnen. Toch is het Panasonic die als eerste met een Ultra HD Blu-ray speler op de markt komt.

Panasonic heeft in Japan de DMR-UBZ1 aangekondigd. Deze Ultra HD Blu-ray speler moet op 13 november in de schappen verschijnen en is daarmee de eerste Ultra HD Blu-ray speler ter wereld. Dit model is onder meer voorzien van ondersteuning voor Ultra HD Blu-ray discs, 4K/60p videoweergave, High Dynamic Range-materiaal en de BT.2020 kleurenstandaard. Ook is HDCP 2.2-ondersteuning aan boord, vergezeld door de HEVC-codec voor de weergave van 4K-content. De Netflix- en YouTube-apps worden standaard meegeleverd.

Panasonic-DMR-UBZ1

Opvallend is dat de DMR-UBZ1 ook een recorder is. De speler beschikt over een 3TB harddisk waarop content opgeslagen kan worden. Qua aansluitingen is er hdmi, digitaal coaxiaal, optisch en stereo-analoog aanwezig, plus een SD-kaartlezer, een usb-poort en een ethernetpoort. Je kunt 4K-materiaal vanaf usb of SD-kaart op de harddisk van het apparaat zetten. Maar, ook dat is niet alles want de DMR-UBZ1 biedt ook ondersteuning voor hoge resolutie audio, tot maximaal 192kHz/24-bit. Vanaf de harddisk kun je onder meer ALAC, FLAC, WAV en DSD bestanden afspelen. Natuurlijk kan audio ook vanuit het netwerk, dankzij WiFi met DLNA, gestreamd worden.

De prijs van de Panasonic DMR-UBZ1 is nog niet officieel bekendgemaakt maar er wordt gesproken over omgerekend zo’n 2.700 euro. Dat lijkt ons nogal aan de hoge kant aangezien Panasonic begin dit jaar nog sprak over prijzen die drie tot vier keer hoger lagen dan normale Blu-ray spelers. Ook Samsung gaf aan zijn Ultra HD Blu-ray speler een prijs van rond de 500 euro te geven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.