Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Shield vanaf nu verkrijgbaar in Europa

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2015, 8:44 CategorieGaming

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de Nvidia Shield-mediaspeler en -gameconsole, gebaseerd op Android TV, vanaf nu verkrijgbaar is in Europa. Helaas komt de console nog niet naar Nederland, maar een ritje naar bijvoorbeeld Duitsland is zo gemaakt.

Nvidia Shield verkrijgbaar in Duitsland, Frankrijk en meer

Nvidia heeft bekendgemaakt dat de Nvidia Shield vanaf nu verkrijgbaar is in Europa, in de landen Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Noorwegen, Finland, Denemarken en Zweden. Helaas komt de console dus nog niet naar Nederland toe, maar dat hoeft nu niet lang meer te duren (mits daar natuurlijk plannen voor zijn, dat is niet bekend). Wel heb je nu de mogelijkheid de console (goedkoper) uit één van onze buurlanden aan te schaffen. De Shield plus controller kost 199,99 euro, een losse controller 59,99 euro en de afstandsbediening 54,99 euro.

Daarnaast heeft Nvidia de gamestreamingdienst van het platform omgedoopt tot GeForce Now. Via die streamingdienst kun je voor een vast bedrag per maand, 9,99 euro per maand en de eerste drie maanden gratis, spellen als The Witcher 3: Wild Hunt op het apparaat spelen. Bovendien ondersteunt de ook Nvidia Shield nu Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en WMA Lossless en kan het video’s afspelen in onder meer VC-1, MPEG-2 en WMV9. Shield beschikt momenteel over een bibliotheek van 135 curated videospellen.

De Nvidia Shield biedt ondersteuning aan 4k 60Hz-videosignalen en heeft alleen daar al een flinke voorsprong mee op de concurrentie. De Shield wordt aangedreven door de Tegra X1-processor, met hulp van een 256-core Maxwell-gpu, en kan alles wat Android TV momenteel kan, zoals video’s streamen en games spelen, maar dan net een beetje meer. In vergelijking met de Nexus Player is de Nvidia Shield-settopbox ruim drie keer krachtiger qua hardware. Ook is er de optionele afstandsbediening, met een knop voor stemcommando’s.

  • Delen:

Reacties

  1. Belg
    09 februari, 2016 om 8:28

    En Duitsland is geen Europa…. ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.