Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX wordt een hybride spelcomputer’

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 9:04 CategorieGaming

Er zijn dit weekend een hoop geruchten naar buiten gekomen over de nieuwste spelcomputer van Nintendo, met de projectnaam Nintendo NX. Zo zou de console met Xbox One en PlayStation 4 moeten concurreren en zou het een hybride console moeten worden.

Nintendo NX: console en handheld in één?

Dit weekend zijn er een aantal interessante geruchten over de Nintendo NX naar buiten gebracht. Eén van die geruchten heeft het over ‘chips die de industrie leiden’, waardoor de spelcomputer kan concurreren met de PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast is er ook een verhaal terug van weggeweest, aangezien nu wordt geroepen dat de spelcomputer uit twee onderdelen zal bestaan: een console en een handheld, die beide tegelijkertijd maar ook los van elkaar gebruikt zouden kunnen worden. Het doet ons denken aan de Neo Geo X Gold.

neo-geo-x-gold-nintendo-nx

Daarnaast hebben enkele ontwikkelaars al een developers kit in handen, wat niet geheel verrassend is. Square Enix, een Japanse spellenmaker, gaf eerder dit jaar al aan een nieuwe Dragon Quest te willen maken voor de Nintendo NX, ook al weet het publiek nog helemaal niets over de spelcomputer. De verwachting is dat Nintendo de nieuwe spelcomputer in de zomer van 2016 zal aankondigen, maar wanneer precies is nog onduidelijk. Het zal mogelijk vlak voor het begin van de jaarlijkse en populaire E3-spellenbeurs plaatsvinden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.