Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix groeit nog steeds, vooral internationaal

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2015, 10:31 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt dat de videostreamingdienst nog steeds groeit, maar dat de winst in vergelijking met vorig jaar daalde. Momenteel heeft Netflix wereldwijd bijna zeventig miljoen abonnees op zijn naam staan.

Netflix groeit door, winst daalt ten opzichte van vorig jaar

De videostreamingdienst Netflix zette de afgelopen jaren niet alleen in op originele content, waar we nu nog steeds de vruchten van plukken met series als Daredevil en House of Cards, maar ook op internationale groei. En daar plukt het bedrijf weer de vruchten van. In totaal kreeg Netflix er het afgelopen financiële jaar 3,62 miljoen nieuwe abonnees bij, waarvan 0,88 miljoen in de Verenigde Staten. De overige 2,74 miljoen heeft het bedrijf te danken aan de internationale groei. De teller staat nu, in z’n volledigheid, op 69,17 miljoen abonnees.

Onder meer die bijna zeventig miljoen abonnees hebben voor een omzet van 1,74 miljard dollar (1,52 miljard euro) gezorgd en een winst van 74 miljoen dollar (64 miljoen euro). Hoewel het aantal abonnees dus steeg, daalde de winst in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar met 36 miljoen dollar (31 miljoen euro). Naast een verhoging van het standaard abonnement heeft Netflix aangekondigd uit te willen breiden naar Zuid-Korea, Hong Kong, Taiwan en Singapore – deze stappen moeten Netflix ongetwijfeld meer geld opleveren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.