Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix en LEGO introduceren twee kinderseries in 2016

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2015, 9:06 CategorieStreamingdiensten

Netflix en LEGO hebben bekendgemaakt dat beide bedrijven werken aan twee kinderseries die in 2016 moeten verschijnen op de videostreamingdienst. Ook moeten er nog eens vijf tussen nu en eind 2017 naar de service komen.

Nieuwe series van LEGO en Netflix op komst

Netflix heeft aangegeven dat het zijn portfolio van series voor kinderen wil uitbreiden in 2016 met twee series die de service samen met LEGO heeft gemaakt. Lego Bionicle: The Journey to One en Lego Friends: The Power of Friendship komt allebei in de eerste helft van 2016 uit. Ook heeft Netflix meteen van de gelegenheid gebruikt gemaakt om vijf andere series voor kinderen aan te kondigen. Die series heten Buddy Thunderstruck, Las Leyendas, Dawn of the Croods, Glitter Force en Lost & Found Music Studios.

Met het nieuwe aanbod wil het bedrijf de videostreamingdienst ook steeds aantrekkelijker maken voor jonge kinderen en tieners, door programmering aan te bieden die lijkt op populaire televisieseries die je nu op zowel Cartoon Network of Nickeldeon zou kunnen tegenkomen. Voor Netflix liggen er dus nog genoeg kansen, maar voor LEGO ook. Sinds de release van de succesvolle The LEGO Movie, probeert LEGO geld te verdienen aan games en merchandise en weten we inmiddels dat er een opvolger zal verschijnen.

Beide LEGO-series zullen vier afleveringen krijgen, maar je kunt meer content verwachten. Netflix geeft namelijk aan dat bijna de helft van de abonnees, dertig van de 65 miljoen, regelmatig kidscontent bekijkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.