Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Minder Game Boy- en SNES-spellen naar Virtual Console’

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2015, 11:01 CategorieGaming

Nintendo is wellicht voornemens om minder Game Boy- en SNES-spellen uit te brengen voor de Virtual Console op Wii U. Nintendo heeft zelf niets laten weten; dit gerucht komt vanuit ontwikkelaars die samenwerken met het bedrijf om games opnieuw uit te brengen.

Gerucht: meer moderne games voor Virtual Console

Het is inmiddels al negen jaar geleden dat Nintendo de Virtual Console aankondigde voor Wii. De Virtual Console is precies wat de naam omschrijft: een virtuele spelcomputer (een emulator) die spellen afspeelt van andere spelcomputers, zoals de NES, SNES, MegaDrive (van Sega) en nog een aantal andere spelcomputers (die niet allemaal van Nintendo zijn). Het is hét antwoord tegen piraterij van oudere games en hét middel voor Nintendo en andere uitgevers en ontwikkelaars nog wat te verdienen aan die spellen van weleer.

Maar het is tevens hét platform voor consumenten om opnieuw hun favoriete games van vroeger te spelen en voor kinderen dé manier om kennis te maken met de games die hun ouders of ooms en tantes vroeger speelden. Nu blijkt uit tweets van een ontwikkelaars dat Nintendo zich voor nu wil gaan richten op moderne spelcomputers, zoals de Game Boy Advance en Nintendo DS, in plaats van de originele Game Boy en de Super Nintendo (SNES). Nintendo heeft deze plannen niet bevestigd, maar het zou ons niet verbazen als dit klopt.

De ontwikkelaar in kwestie, Natsume, geeft aan niet op de hoogte te zijn van de plannen van Nintendo, maar tot op heden wel nauw te hebben samengewerkt met het bedrijf, om hun oudere SNES-spellen opnieuw te lanceren. Aan die samenwerking kwam echter een einde en sinds de zomer zien we dan ook dat Nintendo zich concentreert op de bovengenoemde twee handheld-spelcomputers. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we nog minder (nieuwe) heruitgaves van NES, SNES en Game Boy-spellen tegen gaan komen dan nu het geval is.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.