Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft lanceert draadloze adapter voor Xbox One-controller

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2015, 19:25 CategorieGaming

Microsoft heeft een draadloze adapter aangekondigd voor de Xbox One-controller, zodat je nu op je PC of tablet met de controller kan spelen.

Xbox One-controller en tablets

Microsoft heeft aangekondigd om volgende maand een draadloze adapter op de markt te brengen voor de Xbox One-controller. Die adapter zal gebruikers in staat stellen om aan de hand van de adapter en Windows de controller op je pc of tablet te gebruiken. Tot op heden kon je de controller al gebruiken op je PC of tablet, maar dan wel aan de hand van een USB-kabel.

De draadloze adapter zal in Nederland 22,99 euro kosten. Je zal hem hier vanaf begin november in de winkelrekken kunnen vinden. Op de productpagina van het product, op de website van Microsoft, wordt momenteel enkel Windows 10 vermeldt in combinatie met de draadloze adapter. Het is daarom wel nog niet uitgesloten dat oudere versies van het besturingssysteem, als Windows 7 en 8.1, niet in combinatie met de adapter zullen werken.

Je kan met één draadloze adapter zo’n 8 draadloze Xbox One-controllers koppelen aan een Windows-toestel. Het verbinden van de controller kan zeer handig zijn voor het spelen van games op Windows, die vaak al ingebouwde ondersteuning hebben voor een controller.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.