Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kinect heeft nog steeds een plaats in de toekomst van Xbox

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2015, 9:45 CategorieGaming

Microsoft heeft in een interview aangegeven dat de Kinect-camera nog steeds een plek heeft in de toekomst van de Xbox One-spelcomputer. Mocht je dus zo’n camera thuis hebben staan, dan heb je die gelukkig niet voor niets aangeschaft.

Cortana maakt straks gebruik van Kinect op Xbox One

Mike Nichols, chief marketing officer van Xbox, heeft onlangs in een interview met de website Polygon laten weten dat er nog steeds een groot aantal mensen is dat gebruikmaakt van de Kinect-camera die Microsoft aanvankelijk met de Xbox One-spelcomputer werd mee verkocht. Tegenwoordig kun je de console ook zonder camera kopen, waardoor je in veel gevallen goedkoper uit bent. Wel geeft Nichols aan dat die mensen de camera niet vaak voor games, maar juist wel voor het inloggen op en de interface van de console gebruiken.

Het feit dat er dus een groep Xbox-gamers met een camera is die hem ook gebruikt en een groep die hem niet gebruikt (of zelfs niet heeft) betekent voor Microsoft dat het bedrijf te maken heeft met een gedefragmenteerd publiek. Maar Microsoft geeft hier hiermee om te kunnen gaan, ondanks het feit dat de Xbox One en zijn interface aanvankelijk werden ontworpen met een geïntegreerd Kinect in het achterhoofd. In de komende dashboard-update voor Xbox One wordt er in elk geval minder nadruk gelegd op de Kinect-camera.

Maar geen nood, want wanneer Cortana wordt geïntroduceerd op de spelcomputer (officieel dan en niet de versie die nu in de New Xbox One Experience verstopt zit), dan kun je de Kinect-camera volop gebruiken met stemcommmando’s. Ook ben je in staat Cortana aan te sturen met je headset, als je dat zou willen. Wil je meer lezen over het nieuwe dashboard van Xbox One? Check dan onze hands-on met de software.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.