Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

HBO wil misschien een tv-serie over Watchmen maken

Geschreven door
Geplaatst op2 oktober 2015, 10:52 CategorieStreamingdiensten

De videostreamingdienst HBO is wellicht voornemens een televisieserie rondom de volwassen stripboek Watchmen te maken met Zack Snyder. Watchmen heeft enkele jaren geleden al een film gekregen, maar die duurde gewoonweg te lang voor één zit.

Komt er een Watchmen-televisieserie naar HBO?

HBO heeft aangegeven dat het momenteel in gesprek is met DC Comics, Warner Bros. en regisseur Zack Snyder over een mogelijke televisieserie rondom de volwassen comic Watchmen. Oplettende lezers weten inderdaad dat er enkele jaren geleden al een film over de personages verscheen, maar omdat die film zo trouw aan het bronmateriaal bleef – en de personages bijna één-op-één wilde overzetten – was die wel erg lang en voor veel mensen té lang (ongeveer drie uur). Een televisieserie zou de comic beter staan.

Alle betrokken partijen zijn zich ervan bewust dat de film niet zo goed presteerde door het gebrek aan ruimte (de film duurde aanvankelijk nog langer) en denken er nu dus over na om een serie te produceren. Zack Snyder is echter druk met zo’n beetje elke andere superheld van DC Comics, dus we vragen ons af of hij wel de juiste man voor de baan is, op dit moment. Onduidelijk is ook nog of we een soort remake van de film, een vervolg op de film of juist iets heel anders te zien krijgen in de serie die mogelijk naar HBO toe komt.

Wij zijn in elk geval geïntrigeerd door het idee Watchmen opnieuw naar het grote scherm te krijgen. De comics zijn steengoed en snijden volwassen thema’s aan, waarbij zelfs de Netflix-serie DareDevil in het niet valt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.