Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Gratis muziekstreamingdiensten exploiteren artiesten’

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2015, 9:25 CategorieStreamingdiensten

Apple Music’s Jimmy Iovine heeft zich uitgesproken over de gratis muziekstreamingdiensten. Hij vindt dat die muzikanten exploiteren. Apple Music biedt geen gratis abonnement al, maar wel een gratis probeerperiode van drie maanden.

Jimmy Iovine: ‘Gratis muziekstreamingdiensten exploiteren muzikanten’

Jimmy Iovine, binnen Apple verantwoordelijk voor de muziekstreamingdienst Apple Music, schroomt niet uit te halen naar andere bedrijven die een gratis (weliswaar ondersteund door advertenties) muziekstreamingdienst aanbieden, zoals Spotify. Iovine noemt zulke diensten een ‘leeg hulsel’ en zegt dat die bedrijven ‘over de rug van de artiesten luisteraars proberen aan te trekken’. Spotify, de grootste concurrent van elke muziekstreamingdienst, heeft momenteel 75 miljoen luisteraars, waarvan twintig miljoen betalen.

In april bracht Apple het nieuws nog naar buiten dat Apple Music elf miljoen luisteraars heeft. Dat nummer geeft echter niet weer hoeveel van die mensen ook echt daadwerkelijk betalen, omdat de gratis luisterperiode sinds 30 september is afgelopen voor de early adopters. Externe bedrijven verwachten dat slechts drie tot vier miljoen mensen daadwerkelijk een abonnement op Apple Music hebben. Een cijfer dat Apple echt niet gaat bevestigen, omdat het er alles behalve rooskleuring uitziet voor het bedrijf.

De markt voor het streamen van muziek is echter nog jong en kan nog alle kanten opgaan. We moeten nog maar zien of Apple ooit Spotify voorbijgaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.