Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google wil mobile gaming laten leven op tv met Chromecast

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2015, 8:55 CategorieGaming

Google heeft na de najaarspresentatie laten zien hoe het mobile gaming van mobiele apparaat naar de tv wil krijgen met de Chromecast. Zo kun je je smartphone of tablet als motion of touchscreen-controller gaan gebruiken.

Game op de Chromecast: gaming was nog nooit zo goedkoop

Als het aan Google ligt, heb je straks geen dure spelcomputer of iets minder dure mediaspeler die ook games afspeelt meer nodig om op je tv te gamen, maar alleen je smartphone en een Chromecast. Na de najaarspresentatie van het bedrijf liet Google namelijk zien hoe het dat voor ogen heeft: wanneer je je smartphone aan een Chromecast verbindt, dan zendt de smartphone de grafische beelden over die verbinding naar de televisie toe. De smartphone (of tablet) zal dan gebruikt kunnen worden als touch of motion controller.

Dat lijkt natuurlijk op AirPlay van Apple – maar de Chromecast is veel goedkoper en kan dus een veel grotere doelgroep bereiken. En omdat mobile gaming zo’n dertig miljard dollar waar is wereldwijd, zul je steeds vaker bedrijven zien die op goedkope wijze mobile gaming naar de televisie brengt. Google volgt in dit geval dus een trend (en bouwt daarmee de bestaande mogelijkheden uit). De Chromecast, zowel de nieuwe als de oude, zou ook slim genoeg zijn om een iPhone of (coöp) multiplayer gaming te herkennen.

De getoonde games waren Angry Birds GO en WGT Gold. In het eerste geval was er sprake van splitscreen multiplayer racing, waarbij de spelers hun smartphones gebruikten als stuur. Bij het golfspel werd het smartphonescherm gebruikt als middel om de bal te slaan, zodat de tv kon worden gebruikt voor alle grafische prachten die golfgames meestal met zich meebrengen.

Lees hier meer over de nieuwe Chromecast en de Chromecast Audio van Google, die het dinsdagavond tijdens de najaarspresentatie aankondigde.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.