Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google voegt straks podcasts toe aan Google Play Music

Geschreven door
Geplaatst op28 oktober 2015, 8:59 CategorieStreamingdiensten

Google heeft laten weten binnenkort ook podcasts te willen introduceren op Google Play Music. Google heeft al enkele providers aan boord. Helaas zijn er op moment van schrijven weinig details beschikbaar en dat weet Google. In de komende weken wordt meer bekendgemaakt.

Podcasts beluisteren binnen Google Play Music

Google heeft op dinsdagavond officieel aangekondigd binnenkort podcasts te zullen introduceren binnen Google Play Music. Dit is vooral goed nieuws voor de podcastmakers onder ons, omdat die volgens Google toegang krijgen tot ‘miljoenen extra luisteraars met een Android-telefoon of -tablet. De zoekmachinegigant zet hiermee ook in op de markt van onder meer SoundCloud en Apple: twee bedrijven die het in het verleden heel gemakkelijk hebben gemaakt een podcast te vinden, te luisteren en te delen met je vrienden.

Google heeft zelfs al enkele podcastproviders aan boord gekregen, te weten: 5by5, Dan Carlin, Dave Ramsey, Earwolf, Feral Audio, Gimlet Media, HBO, Head Gum, HowStuffWorks, Loud Speakers Network, Nerdist/Legendary, Public Radio International, Radiotopia/PRX, Sideshow Network, Slate/Panoply, StarTalk Radio, This Week in Tech en Tim Ferriss. Er is nog wel veel onduidelijk over de dienst en dat weet Google. In de komende weken gaan we meer over deze aanvullende service horen binnen Google Play Music.

Mocht je zelf een podcast hebben, dan kun je hem aanmelden via deze link.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.