Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google: ‘Apple Music is welkom op Chromecast’

Geschreven door
Geplaatst op1 oktober 2015, 8:42 CategorieMediaspelers

Google heeft laten weten Apple met open armen te ontvangen wanneer het bedrijf besluit Chromecast te gaan ondersteunen. Apple heeft echter nog niet gereageerd op de uitnodiging van Google, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Gaat Apple Music Chromecast ondersteunen?

Tijdens de aankondiging van beide nieuwe Chromecast-modellen, de nieuwe Chromecast en Chromecast Audio, liet Google maar al te graag weten dat het muziekstreamingdienstleider Spotify heeft kunnen overtuigen van Chromecast-ondersteuning. Nu vragen een aantal mensen zich terecht af of Apple er ook voor kiest de dongles te ondersteunen. Mocht het feest niet doorgaan, dan ligt dat niet aan Google: die heeft het bedrijf uit Cupertino immers al uitgenodigd om Chromecast te ondersteunen met het open SDK.

Apple heeft echter nog niet gereageerd op de kwestie. En dat terwijl er al een overvloed aan iOS-applicaties zijn die het apparaatje wel ondersteunen. Google wil Apple hiermee echter niet in de weg zitten en zegt dat iedereen met het software development kit aan de slag kan, dus ook Apple. Apple houdt zijn diensten meestal op zijn eigen hardware. Echter, Apple Music verschijnt later dit jaar ook al voor Android én komt naar Sonos-producten, dus de stap om ook Chromecast te gaan ondersteunen, lijkt in dit geval nog maar klein.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.